Ga je verbouwen? Dit zijn de trends voor 2020


Welkom op de nieuwsrubriek van REHAUKUNSTSTOFKOZIJNEN.nl

   Ga je verbouwen? Dit zijn de trends voor 2021 

2020 ligt intussen al een tijdje achter ons. Wie dit jaar zijn woning wil verbouwen, houdt dan ook maar beter de blik op de toekomst gericht en maakt keuzes die de tand des tijds makkelijk doorstaan. Maak kennis met de woontrends voor 2021.

Trends 2021: kleuren zijn belangrijker dan ooit

Anno 2021 is er heel wat mogelijk. Daar waar 2017 nogal braaf voortborduurde op 2016, komen er dit jaar heel wat nieuwe trends op ons af, vooral op het gebied van kleur.
Bovenal moet je natuurlijk zorgen voor een woonomgeving waar je je goed bij voelt. In een eigentijdse woning is de kleurkeuze daarvoor cruciaal. Een belangrijke tip is om zeker altijd naar het groter geheel te kijken en kleuren te kiezen die mooi bij elkaar passen. Door vervolgens subtiele accenten te leggen, kun je schitterende resultaten krijgen.

De renovatie van een woning is een groot project, waarbij je enkele belangrijke beslissingen zal moeten maken. Het is nodig om een duidelijk plan voor ogen te hebben nog voor de renovatie start, zodat de werken zo vlot mogelijk kunnen verlopen. Wat zal de stijl van je gerenoveerde woning worden? Kies je voor ecologische toepassingen? Wil je veel luxe in huis? En hoe zullen de kamers eruit zien? We geven je alvast heel wat inspiratie en brengen je op de hoogte van alle renovatietrends! 

De renovatie van een woning: kies eerst je indeling

Hoe ingrijpender het werk, hoe eerder je het moet beslissen. Kies dus eerst je kamerindeling voor je aan de inrichting ervan denkt. Bij een grote renovatie van een woning veranderen immers sommige kamers van functie, of worden er muren toegevoegd of gesloopt. Zeker wanneer je een oude woning met bijvoorbeeld een badkamer en keuken in een achterbouw renoveert, is het nodig om een nieuw plan te tekenen. Bij veel renovaties wordt er tegenwoordig ook gekozen voor een open keuken en trap. Enkele muren slopen is dus de boodschap!

Een mix van oud en nieuw is de nieuwe trend

Een tweede keuze die je moet maken, is de stijl van je toekomstige huis. Hou je van landelijk, klassiek, vintage of modern? Deze keuze zal bepalend zijn voor vele andere stijlkeuzes tijdens je renovatie, dus denk er goed over na. Natuurlijk zijn er ook combinaties mogelijk; de mix tussen oud en nieuw levert trouwens vaak een uiterst boeiend resultaat op. Zeker wanneer het om een oud pand met veel karakter gaat, zoals een hoeve, herenhuis of industrieel gebouw, moet je deze optie grondig overwegen. Zo kan je bijvoorbeeld klassieke plafonds en schouwen bewaren, of betonnen structuren en bakstenen. Deze passen wonderwel in een modern interieur!

Een ecologisch renovatieproject

Tijdens je renovatieproject moet je ook rekening houden met de ecologische normen. Een goede isolatie is tegenwoordig verplicht. Daarnaast is het ook gewoon een goede zaak om rekening te houden met het milieu. Zorg er dus voor dat de renovatie van je woning ecologisch verantwoord is. Investeer bijvoorbeeld in dikkere isolatie van muren en dak, een regenwaterput, zonneboiler, zuinige verwarmingsketel, zonnepanelen of een warmtepomp.

Ga voor veel licht in je gerenoveerde woning

Moderne woningen hebben vaak een grote lichtinval. Bij de renovatie van je woning is het dan ook geen slecht idee om na te denken over het aantal, de grootte en de positie van de ramen. Wanneer je ze vervangt, kies dan bij voorkeur voor driedubbel glas. Zo verlies je geen energie door de grote glasoppervlakte. Een aanbouw achter, naast of bovenop je woning zorgt voor meer leefruimte. Ook hier kan je extra veel ramen integreren. Aanbouwen met glazen wanden of muren die met hout bezet zijn, zijn tegenwoordig ook erg trendy. 

Reacties